ONLINE
ISSN 2062-9753

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Címlap  Tizenhetedik lapszámok   Cserfa lapszámok Péceli Hírek lapszámok Videók  Archívum  Magunkról 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
 
 
Tizenhetedik Online - A Rákosmenti Fidesz közleménye
A Rákosmenti Fidesz közleménye[2014.08.26. 19:11]  

A Rákosmenti Fidesz közleménye

Augusztus 25-én Gy. Németh Erzsébet a DK politikusa megkezdte választási hadjáratát Rákosmentén. A Gyurcsány-párt jelölje az interneten napokkal ezelőtt korrekt kampányt ígért: azonban az első adandó alkalommal megszegte ígéretét és hazugságokat állított sajtótájékoztatóján.

Mindenek előtt felmerül a kérdés a XVII. kerületiekben: hol volt az elmúlt 20 évben Gy. Németh Erzsébet? Miért lett neki hirtelen olyan fontos Rákosmente? Az elmúlt két évtizedben fővárosi és országos politikusként mit tett ezért a városrészért?
 
Mi tett azon kívül, hogy az Országgyűlésben 2006-2010 között az MSZP képviselőjeként megszavazta a Gyurcsány-Bajnai korszak összes megszorító csomagját?

Gy. Németh Erzsébet a Parlamentben

- megszavazta a 13. havi nyugdíj elvételét,
- megszavazta 13. havi bér megszüntetését a közszférában,
- megszavazta a GYES megrövidítését, 
- megszavazta a tandíjat, vizitdíjat, kórházi napidíjat,
- megszavazta a lakosságra kivetett ingatlanadót.

Gy. Németh Erzsébet 2014-ig nem foglalkozott a XVII. kerülettel, parlamenti döntéseivel viszont az itt élő embereket sújtotta.

Most, helyi kampánya kezdetén a Ferihegyi úti szakrendelő felújítását kéri számon Rákosmente Önkormányzatán.
A valóság ezzel szemben az: soha nem volt XVII. kerületi hatáskörben az intézmény.

1990-től 2012-ig a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működött a Ferihegyi úti szakrendelő. Gy. Németh Erzsébet 1994-2010 között a Fővárosi Önkormányzat képviselője, vezető várospolitikusa volt.

16 éve volt rá, hogy a fenntartóként, az intézmény gazdájaként megvalósítsa a Ferihegyi úti szakrendelő felújítását, bővítését. 16 év alatt ez eszébe sem jutott. Csak most, amikor érdeke, a pozíció megszerzése úgy kívánja.

Álláspontunk szerint a felújítást, bővítést mihamarabb meg kell valósítani. Ennek előkészítését elvégezte a szakrendelő új állami fenntartó szervezete, hamarosan megszületik az építési engedély, a megvalósítás uniós források segítségével történhet meg


Gy. Németh Erzsébet azt állítja, Rákosmente jelenleg kevesebb forrást kap, mint eddig bármikor.
A valóság ezzel szemben az: ma Rákosmentének nincs adóssága, költségvetésének pozitív a mérlege, többlettel rendelkezik. Korábban, az MSZP-SZDSZ helyi és országos kormányzása alatt 2 milliárd forintos mínuszban volt, jelentős adósságteher mellett. 2002 és 2010 között a Gyurcsány-Bajnai kormányok a rendszeres megszorítások révén kifosztották és adósságba hajszolták az önkormányzatokat, a magyar településeket. A Bajnai-kormány egy év alatt 120 milliárd forintot vont el aműködésüktől, az iskoláktól, óvodáktól, szociális intézményektől. 2010 után a helyzet megváltozott: az FIDESZ-KDNP kormány időszakában Riz Levente polgármester országgyűlési képviselői indítványai segítségével több mint 5 milliárd forinttal nőtt Rákosmente bevétele.


Gy. Németh Erzsébet azt állítja: Rákosmente Önkormányzata nem foglalkozott a csapadék-elvezetés problémáival az elmúlt időszakban.
A valóság ezzel szemben az: Rákosmente Önkormányzata az elmúlt években több mint 1 milliárd forintot költött új csapadékvízelvezető-rendszerekre, víztározók kiépítésére. Ennek is köszönhető, hogy a jelentős esőzések idején a Péceli út, Tanár utca, Pesti út, Ferihegyi út, Naplás út környezetének lakói megmenekültek az elöntéstől, amelyet a korábbi MSZP-SZDSZ-es városvezetés korszakában rendszeresen elszenvedtek. A munkát folytatni kell, ahol a múltban nem épült megfelelő befogadóképességű hálózat (pl. Madárdomb, Helikopter-lakópark), ott a bővítést el fogjuk végezni.

Gy. Németh Erzsébet azt állítja: Rákosmentén magas a vállalkozásokat érintő adóteher.
A valóság ezzel szemben az: városrészünkben a cégeket terhelő építményadó a kisvállalkozások számára alacsony, 2010 óta csökkent, kizárólag a külföldi tulajdonú bankok és nagyáruházak esetében nőtt. Rákosmentén csak a leggazdagabbak fizetnek többet. Nem csodálkozunk azon, hogy ez szúrja az MSZP és a Gyurcsány-párt szemét, ők mindig is a bankok és a nagytőke oldalán álltak az emberekkel szemben, ezért támadják a rezsicsökkentést, a bankok és a multik megadóztatását.

Gy. Németh Erzsébet azt állítja: Rákosmentétől elvették az iskoláit.
A valóság ezzel szemben az: továbbra is Rákosmente Önkormányzata a tulajdonosa, működtetője és fejlesztője a XVII. kerület iskoláinak. Az állam a szakmai irányításban és ellenőrzésben lát el feladatot és a pedagógusbéreket finanszírozza.
A XVII. kerület városvezetése az elmúlt években felújította az Újlak utcai iskolát, a Diadal úti iskolát, a Szabadság sugárúti iskolát, jelenleg zajlik a Bartók Béla Művészeti Iskola, a Zrínyi Miklós Általános Iskola korszerűsítése. Az egyházi fenntartók részéről idén megvalósul Rákosmentén a Pál Apostol Katolikus Általános Iskola és Gimnázium és a Podmaniczky János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola felújítása.

Felvetődik a kérdés, hogy Gy. Németh Erzsébet tudatlanságból állít valótlanságokat, vagy Gyurcsány Ferenc példáját követve, a hazugságot megengedhetőnek tartja a választási eredmény érdekében.


Gy. Németh Erzsébetnek arra is válaszolnia kell: miért tűri meg önkormányzati képviselőjelöltjeinek sorában az acsarkodó, gyűlöletkeltő DK-politikusokat? A XVII kerület 6. számú választókerületében Kroutil Gyula képviselőjelöltük a Facebookon így fogalmazott:

"Száradjon le minden kéz, amelyik a Fideszre tette az X-et."
"ÁTOK LEGYEN MINDENKIN, aki ezt a fasiszta emlékművet építi. Vigyázzatok, az én átkom fog. A Wittner kurvát mikor viszik már el bilincsben?"

A Demokratikus Koalíció rákosmenti jelöltje ezzel több mint 2 millió magyar embert fenyegetett és minősített, elfogadhatatlan stílusban megsértette Wittner Mária 56-os halálraítéltet, aki 13 évig ült börtönben forradalmi cselekedetei miatt.

Felszólítjuk a Demokratikus Koalíció-MSZP-EGYÜTT-PM pártszövetséget, hogy azonnal léptesse vissza gyűlölködő képviselőjelöltjét.

Sajnáljuk, hogy Gy. Németh Erzsébet az első alkalommal megcáfolta a korrekt kampányról szóló ígéretét. A baloldal semmiből sem tanul. Vajon hány súlyos vereség kell még nekik, hogy megértsék, a magyarok választók sem Rákosmentén, sem másutt nem vevők a hazugságokra, az acsarkodásra.

A rákosmentiek ennél többet érdemelnek.

Vissza a címlapra

 
 
Hírlevél:
Név:
E-mail:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
 
 
© 2006-2013 Tizenhetedik.hu