ONLINE
ISSN 2062-9753

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Címlap  Tizenhetedik lapszámok   Cserfa lapszámok Péceli Hírek lapszámok Videók  Archívum  Magunkról 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
 
 
Tizenhetedik Online - Kitüntetések Rákosmente idei kiválóságainak október 23-án
Kitüntetések Rákosmente idei kiválóságainak október 23-án[2013.10.23. 19:39]  

Kitüntetettek és városrészi vezetők a Vigyázó Sándor Művelődési Ház színháztermének első sorában. Balról: Rákosmente díszpolgára 2013-ban Bartal Lajos énektanár, karvezető, mellette a Rákoskeresztúrért díjas Kiss Antal, nyugalmazott pedagógus, Horváth Tamás alpolgármester. Mellette Gyebnár Péter rendőr hadnagy, a Rákosmente Közbiztonságáért Emlékérem egyik kitüntetettje, mellette Sarkadi István megbízott kapitányságvezető. Következik: Juhász Károly tűzoltó hadnagy, a Rákosmente Közbiztonságáért Emlékérem másik kitüntetettje, majd Dunai Mónika bizottsági elnök következik. A kép jobb szélén: a Rákosmente sportjáért végzett kimagasló tevékenységért díjas Budai István testnevelő tanár, vívó szakedző, illetve Fohsz Tivadar alpolgármester.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából adták át ma délután a Rákosmente sportjáért végzett kimagasló tevékenységért díjat, a Rákosmente Közbiztonságáért Emlékérmet, a Rákoskeresztúrért Díjat, végül a Rákosmente díszpolgára kitüntető címet a Vigyázó Sándor Művelődési Házban.
Rákosmente díszpolgára 2013-ban Bartal Lajos énektanár, karvezető lett. A Rákoskeresztúrért Díjat Kiss Antal nyugalmazott pedagógus, a Rákosmente Közbiztonságáért Emlékérmet Gyebnár Péter rendőr hadnagy és Juhász Károly tűzoltó hadnagy vehette át. A Rákosmente sportjáért végzett kimagasló tevékenységért díjat Budai István testnevelő tanár, vívó szakedző kapta.
A díjakat Riz Levente polgármester adta át.


Rákosmente díszpolgára 2013-ban Bartal Lajos énektanár, karvezető

Bartal Lajos énektanár, karvezető 1963 óta tevékenykedik a pedagógusi pályán. 1969 óta tanít ének-magyar szakos tanárként a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnáziumban (azelőtt: Fürst Sándor Gimnázium). A kezdetektől fogva szívén viselte az iskola sorsát. Mindig mindenben a minőségre törekedett, továbbá arra, hogy valódi értéket közvetítsen. Így álmodta meg egy kórus létrejöttét, amely ma már világhírű. A vegyeskarba jelentkezőknek kemény rostán kellett átmenniük annak érdekében, hogy az énekkar tagjai lehessenek. Hamar kiváltságnak, rangnak számított az, ha valaki megfelelt a felvételin. A kórus olyan szépen indult, hogy a létező összes versenyt megnyerte, s lehetőségeihez mértem előbb Európában, majd az összes kontinensen ismertté vált.
Bartal Lajos tanárként és emberként egyaránt sokat tett a kerületért, az iskoláért, az oktatásért, a diákokért és a szülőkért. Fiatalságát itt, a kerületben töltötte, a család jó része most is itt lakik. Az, hogy a kórus messzi földre elvitte a Balassi Bálint Gimnázium – ezzel együtt Rákosmente – jó hírnevét, többnyire neki köszönhető, valamint a keze alól kikerült olyan tehetségeknek, mint Bokor Jutta, Varga László, Gaál Csaba, Rabb Ferenc, Péter Cecília, a teljesség igénye nélkül. Korábbi kitüntetései: 2001. Rákoskeresztúrért Díj, 2008. Életműdíj Kimagasló Pedagógiai Tevékenységért, 2013-ban, a pedagógusnap alkalmából Balog Zoltán minisztertől vette át az Eötvös József-díjat.

A Rákoskeresztúrért díjas Kiss Antal nyugalmazott pedagógus

Kiss Antal nyugalmazott pedagógus a Budapesti Tanárképző Főiskolán matematikát és fizikát tanult, ahol – tehetségének köszönhetően – Öveges professzor mellett tanársegéd lett. Tudni kell róla, hogy tehetséges labdarúgó volt, de ő ennek ellenére hivatásául a tanítást választotta. A XVII. kerületben először a Szabadság Sugárúti Általános Iskolában helyezkedett el mint matematika-fizika szakos tanár, később a Ferihegyi Úti Általános Iskolában tanított. Nagy hangsúlyt fektetett a kísérletekre, az elmélet gyakorlati megtapasztalására. Ezt követően a rákoskerti általános iskola élére került. Igazgatóként sok újítást vezetett be annak érdekében, hogy a gyermekek szeressenek iskolába járni, azok a gyerekek pedig, akik napközire szorulnak, otthon érezzék magukat. Ő maga sakk klubot vezetett. Az iskola melletti telkeken futballpályát alakítottak ki. Az újonnan épült Zrínyi Miklós Általános Iskola igazgatójaként teljes mértékben ő alakíthatta ki az iskola arculatát. 1979-ben Kiváló Pedagógus kitüntetésben részesült. Könyvet is írt „Fizikai munkalapok, kártyák” címmel. 1989-ben ment nyugdíjba.


Gyebnár Péter rendőr hadnagy, a Rákosmente Közbiztonságáért Emlékérem egyik kitüntetettje

Gyebnár Péter rendőr hadnagy 1997. június 1. óta teljesít szolgálatot a XVII. kerületi Rendőrkapitányság állományában. Az azóta eltelt időszakban végigjárta a ranglétrát, volt járőr, körzeti megbízott, szolgálatirányító parancsnok, majd 2010. március 1. óta vezeti a járőrszolgálati alosztályt. Kommunikációs készsége kiemelkedő, amely tulajdonsága segítségére van az új típusú, a lakosság problémái felé nyitott, polgárbarát rendőri kép kialakításában. Kimagasló hely- és személyismeretével, gyors és szakszerű intézkedésével több esetben hozzájárult sikeres elfogások végrehajtásához. Szakmai tapasztalatai átadásával segíti a pályakezdő fiatalok szakmai fejlődését. Folyamatos munkájával, terhelhetőségével nagyban hozzájárul az egész kerület közbiztonságához.


Juhász Károly tűzoltó hadnagy, a Rákosmente Közbiztonságáért Emlékérem másik kitüntetettje

Juhász Károly tűzoltó hadnagy 1998. március 1. óta dolgozik a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség XVII. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságán. Beosztott tűzoltóként is hamar kitűnt társai közül igyekezetével, szorgalmával, fegyelmezett, felelősségteljes munkájával. Munkatársai, parancsnokai elismerték rátermettségét, kiemelkedő, példamutató magatartását, ezekért többször részesült különböző szintű elismerésekben, jutalmakban. Hivatástudata, szakmai képességei és emberi tulajdonságai alapján csoportjának egyik meghatározó személyiségévé vált. Ítélőképessége a káresetek és egyéb feladatok folyamán kimagasló. A kerületünkben 15 éve dolgozik a lakosság védelméért.

A Rákosmente sportjáért végzett kimagasló tevékenységért díjas Budai István testnevelő tanár, vívó szakedző

Budai István szakmai törekvésének köszönhetően a Diadal Úti Általános Iskola 2003-tól kezdett el a vívással foglalkozni. A 2004/2005-ös tanévtől kezdve az edzéseket a Budapesti Honvéd Sportegyesület vívószakosztályával együttműködve tartották a tornaterem délutáni, esti szabad kapacitását kihasználva. Az intézmény a 2008. szeptember 1-jétől érvényes pedagógiai programjába és helyi tantervébe is beépítette a sportág alapozásának iskolai rendszerét. Ezzel szinte egyidőben, 2008 decemberében négyoldalú együttműködési megállapodás született a Vívó Szövetség, a Budapesti Honvéd SE, Rákosmente Önkormányzata és a Diadal Úti Általános Iskola között az iskolai vívósport és az egyesületi utánpótlás-nevelés támogatása érdekében. Budai István növendékei már a kezdetektől fogva eredményesen szerepeltek a különböző megmérettetéseken. Két gyermeke, Budai Dániel és Dorina, akik nyolc éven át az iskola tanulói voltak, az utánpótlás válogatott sikeres tagjaiként versenyeztek 2007-ben. A Tanár úr 2011 februárjában 16 tanítványával Tapolcán vett részt a háromnapos, 550 fővel zajló Olimpici Versenysorozaton, majd 2012 és 2013 áprilisában meghívásos területi párbajtőrversenyt rendezett Diadal Párbajtőr Kupa elnevezéssel.


Vissza a címlapra

 
 
Hírlevél:
Név:
E-mail:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
 
 
© 2006-2013 Tizenhetedik.hu